inqu

Terület

A varázslók világában is léteznek birodalmak, országhatárok, bár ez gyakran nem esik egybe a mugli határokkal. A Titokvédelmi Alaptörvény óta elvárás, hogy a világ varázslói által elfogadott közös törvényt mindenki a saját területi határaikon belül betartassa. Léteznek természetes határok, mint tengerek, óceánok, ilyenek különítik el a többi varázslóközösségtől a Brit szigeteket, hol az irányító szervezet a Mágiaügyi Minisztérium, vagy az Amerikai Egyesült Államokat, melyet a MACUSA, vagyis az Egyesült Államok Mágikus Kongresszusa vezet.

A kontinentális Európában több varázslóközösség is található, köztük ezek a határok inkább kulturálisak mint földrajziak:
– Azúr Királyság (Franciaország – Spanyolország – Portugália), iskolájuk a Beauxbaton
– Hanza államok (Németország – Lengyelország Dánia), iskolájuk Durmstrang
– Kara Ay (Görögország, Törökország, Bulgária), iskolájuk Delphoi
– Olaszország, ismertebb nevén A Vatikán, iskolájuk Bologna
– Arcanum (Közép-Európa)

Ezekből számunkra legfontosabb a Közép-Európai területek összessége, mely nagyjából megegyezik a történelmi Habsburg területekkel; az Osztrák-Magyar Monarchia területével. Ezt hívjuk összefoglaló néven Arcanumnak, mely 13 tartományra osztható.

Varázs- és törvénykönyv

Az Arcanum ugyanakkor egy tárgyat is jelöl, egy könyvet, mely tartalmazza az Arcanumban elfogadott varázslatok listáját, minden egyes varázslatnál kifejtve annak jogszerű használati módját. Az Arcanumot kizárólag az aktuális imperátor módosíthatja; hozzáadhat újonnan elfogadott varázslatokat (szabályozva annak használatát), változtathat a törvényi előírásokon. Az imperátor kinevezése halálig (esetleg lemondásig) tart, az új imperátort a 13 tartomány vezetői, az archonok (választófejedelmek) választják.